NOIR NEAR FUTURE

Bregje Cox
ENCLOTHED COGNITION: Empathy coat, a visual primer

Contact

Pers
  • Art
  • Design Research
  • Experience
  • Fashion
NOIR NEAR FUTURE

Hoe beïnvloedt kleding het resultaat van onze interacties?

About

Bregje Cox is een Nederlandse ontwerpster die innovatieve kledingstukken van hoge kwaliteit creëert die een verhaal vertellen over hoe kleding invloed heeft op hoe andere mensen ons zien en hoe we over onszelf denken. Als de manier waarop we ons kleden het resultaat van onze interacties beïnvloedt, kunnen we mode dan gebruiken om onze mentale en fysieke gezondheid te beïnvloeden?

Haar studio NOIR NEAR FUTURE werkt aan interdisciplinaire projecten die mode, wetenschap, psychologie en technologie combineren met een sterke focus op menselijk gedrag.

Project

ENCLOTHED COGNITION
Samen met Mark King richtte zij ENCLOTHED COGNITION op. Dit merk maakt mensen bewust van de interactie tussen de kleding die we dragen, de gebouwde omgeving en de menselijke geest.

ENCLOTHED COGNITION: Empathy coat, a visual primer, is een installatie die een discussie op gang brengt over het verband tussen design en welzijn. Als de manier waarop we ons kleden het resultaat van onze interacties beïnvloedt, kunnen we mode dan gebruiken om ons welzijn positief te beïnvloeden?

MARK KING

Mark King is een interdisciplinair kunstenaar wiens werk fotografie, installatie, mode en beeldhouwkunst omvat. Zijn werk is erop gericht de interactie tussen de gebouwde omgeving, haar artefacten en de menselijke geest onder de aandacht te brengen.

De interdisciplinaire aard van zijn praktijk moedigt samenwerking aan tussen verschillende disciplines. In de kern gaat zijn werk over de onderliggende krachten die ons gedrag sturen. King is een Barbadiaanse kunstenaar die momenteel woont en werkt in New York.

On Show

  • ENCLOTHED COGNITION: Empathy coat, a visual primer

    Piet Hein Eek , Strijp T+R
    Routebeschrijving

Map

Dutch Design Week
Eindhoven, NL
22–30 October 2022