Studio Irene van Ophoven

Irene van Ophoven
concept – design – styling

Contact

Pers
  • Textile
  • Interior
  • Art
  • Material
  • Product
Studio Irene van Ophoven

Statements maken met 'feature walls' en meer...

About

Studio Irene van Ophoven helpt klanten zich te onderscheiden met een krachtige en karaktervolle uitstraling middels creatieve direction en het ontwerpen van een signatuur voor ruimtes.

De studio ontwikkelt interieur concepten en producten, en creëert dessins op groot formaat voor textiel, ‘feature walls’ en meer. De levensgrote ontwerpen en patronen worden gekenmerkt door hun gedurfde geometrische stijl en hun verfijnde kleurgebruik. Irenes unieke ontwerpen voor interieurtoepassingen zoals wandkunst-panelen, wandkleden, behang, tapijten en kussens geven tactiliteit en persoonlijk karakter aan een interieur en brengen net dat beetje dynamiek en positieve tint die zo belangrijk is in deze tijd. Haar ideeën voor vormgeving en dessins komen vaak voort uit onderzoek en experiment, waarbij duurzaamheid een steeds grotere rol speelt. De ontwerpstatements van Studio Irene van Ophoven komen perfect tot hun recht in grootse interieurs van hotels, open lofts en kantoorruimtes.

Als onafhankelijk ontwerper werkt Studio Irene van Ophoven aan zelf geïnitieerde projecten en neemt regelmatig deel aan creatieve samenwerkingen met interieurmerken en werkt ze graag samen met interieurarchitecten voor ‘bespoke’ designs met het juiste narratief, kleuren, materialen en patronen.

Project

De tijd die we dagelijks online doorbrengen maakt de fysieke beleving en de zeggingskracht van een ruimte nog belangrijker dan voorheen. Met een sterke grafische stijl die een balans zoekt tussen het digitale en het canvas van de ‘echte’ daadwerkelijke wereld, geeft Irene een interieur karakter en een bijzondere flair.

In deze nieuwe serie gemaakt in een samenwerking met MONDiLAB, heeft Irene van Ophoven de juiste combinatie gevonden van handwerk, kunst en digitale technieken. Met deze serie geeft Studio Irene van Ophoven een interpretatie van het Bauhaus verhaal; tussen toegepaste kunst en design.

De gepresenteerde werken combineren kleuren, vormen en grafische lijnen op een speelse en eigenzinnige manier. Het ontwikkelingsproces is gebaseerd op zeefdruktechnieken en diverse kleur- en materiaalexperimenten. De collectie van Studio Irene van Ophoven op Dutch Design Week bestaan uit ingelijste fluwelen wandkunst, wollen tapijten en prachtige kussens voor een complete inrichting van moderne interieurs.

Op zondag 30 oktober vindt vanaf 14.00 uur een live gesprek plaats tussen Irving Vorster en Irene van Ophoven. Publiek is welkom. Dit gesprek is later terug te kijken via het You Tube kanaal van Creatief Verdwalen.

On Show

Map

Dutch Design Week
Eindhoven, NL
22–30 October 2022