Tjitske Storm Design

Tjitske Storm
print, dessin & textiel design

Contact

Pers
  • Textile
  • Interior
  • Material
  • Art
  • Illustration
Tjitske Storm Design

"I express stories through creating eye-catching surface designs"

About

Tjitske Storm ontwerpt prints, patronen en textiel, voornamelijk voor interieur toepassingen en gerelateerde producten. Haar expressieve stijl reflecteert een dynamische synergie van tegenpolen, zichtbaar in gedetailleerde fotografische composities en abstracte illustraties, en de implementatie van digitale technieken en tactiele ambachten. Door het verkennen en afwisselen van tegenstellingen wil ze zowel de eenheid als de diversiteit van het leven benadrukken.

Project

The Art of Living Together

Tjitske Storm presenteert haar eerste eigen collectie ‘The Art of Living Together’ tijdens Dutch Design Week. Het natuurlijke verschijnsel symbiose is de inspiratie geweest voor vier kleurrijke getufte en geweven wandkleden. Ze worden gepresenteerd in de groepsexposities van Kazerne en Isola Design Gallery.

Van digitale designs tot tactiele wandkleden

Tjitske heeft een aantal inspirerende voorbeelden van symbiotische relaties vertaald naar vier textielobjecten. De interactie tussen verschillende soorten wordt benadrukt door de wisselwerking van het geometrische en het organische, het abstracte en het gedetailleerde, en het digitale en het tactiele. Tegengestelde werelden die in elkaar opgaan, samenwerken en elkaar versterken.

Drie ontwerpen zijn door tuft-technieken getransformeerd naar 3D reliëf en textiel structuren. Deze wandkleden worden gepresenteerd in de groepsexpositie van Isola bij Pennings Gallery. Voor de productie heeft Tjitske samengewerkt met het Spaanse label nanimarquina. De wandkleden zijn met de grootste zorg ontwikkeld door hun ambachtslieden in India. Nieuw-Zeelandse wol van de hoogste kwaliteit zorgt voor een duurzaam en zacht resultaat, en de garens zijn gekleurd met natuurlijke ingrediënten, vrij van chemicaliën.

Het vierde design van de collectie is een geweven wandkleed en wordt gepresenteerd bij Kazerne. Meer dan 100 digitale beelden en foto’s zijn gecombineerd en bewerkt tot een uitbundige compositie van bloemen, planten en vogels, groeiend en bloeiend in perfecte harmonie. Tjitske heeft voor dit wandkleed samengewerkt met EE Exclusives, dat het ontwerp zorgvuldig en gedetailleerd heeft vertaald naar een geweven jacquard.

Wat is symbiose?

Symbiose is één van de krachtigste voorbeelden van evolutie waarbij dieren, planten, schimmels en organismen samenwerken om te overleven, door elkaar te ondersteunen en bij te dragen aan elkaars bescherming. Deze hechte relatie tussen verschillende soorten heeft vaak een lange geschiedenis van wederzijdse co-evolutie.

Tjitske's exposities tijdens DDW zijn mede mogelijk gemaakt door Stichting Stokroos en Pictoright Steunfonds.

On Show

Map

Dutch Design Week
Eindhoven, NL
22–30 October 2022